Bli medlem

Frisk & Fri är en ideell organisation, vilket betyder att vi är beroende av våra volontärer och våra medlemmar. Utan frivilliga insatser och en stor medlemsbas skulle vi inte kunna erbjuda den verksamhet som finns i dag. Och ju fler vi blir, desto mer kan vi göra! Dessutom finns särskilda aktiviteter, som mentorsprogrammet och stödgrupper, som bara är tillgängligt för medlemmar.

Vem som helst kan bli medlem 

Frisk & Fri har stödverksamhet för drabbade och närstående och vi arbetar förebyggande med exempelvis skolor, arbetsplatser och idrottsföreningar. Dessutom arbetar vi påverkande, för bättre ätstörningsvård och mot skadliga normer och ideal. Om det här låter viktigt för dig så kan du bli medlem. Du behöver alltså inte själv vara drabbad av ätstörningar – eller leva med eller nära någon som är drabbad – för att bli medlem i föreningen.


Medlemsförmåner

Som medlem få du:

  • vår tidning, Insikt, som utkommer med fyra nummer per år.
  • nyhetsbrev och informationsutskick via mejl.
  • inbjudan till speciella medlemsevent, exempelvis medlemsföreläsningar.
  • möjlighet att ansöka om en mentor under våra två ansökningsperioder. Gäller endast för dig med enskilt medlemskap eller familjemedlemskap. Åldersgräns för mentorskap är 15 år.
  • möjlighet att delta i våra stödgrupper*. Gäller endast för dig med enskilt medlemskap eller familjemedlemskap.
    *Kostnad för stödgrupp tillkommer. Åldersgräns för att delta i en stödgrupp är 18 år.

Vilket medlemskap ska jag välja?

Frisk & Fri erbjuder tre olika typer av medlemskap, som du kan läsa mer om här nedan.   

Enskilt medlemskap (260 kr)
Det här medlemskapet passar dig som just nu är drabbad av en ätstörning – eller dig som just nu lever med eller nära någon som är drabbad. Medlemskapet ger dig möjlighet att ansöka om en mentor under våra två ansökningsperioder samt delta i stödgrupp*.*Kostnad för stödgrupp tillkommer.


Familjemedlemskap (400 kr) 
Om ni är flera i familjen som vill ta del av stöd, såsom mentorskap och stödgrupper*, är familjemedlemskapet ett fördelaktigt val. *Kostnad för stödgrupp tillkommer.

  • Som huvudmedlem för familjemedlemskapet väljer du den person som ska få medlemstidningen Insikt, våra mejlutskick samt kommande medlemsfakturor.
  • Som medsökande familjemedlemmar registrerar du övriga som ska omfattas av familjemedlemskapet och dess förmåner.

Ni behöver inte bo i samma hushåll för att kunna dela på vårt familjemedlemskap.


Stödmedlemskap (200 kr)
Det här medlemskapet passar för dig som inte är i behov av föreningens stödverksamheter men som ändå vill hålla dig uppdaterad om föreningens utveckling – och bidra i kampen för en värld utan ätstörningar, där alla är fria att vara sig själva!. Är eller ska du bli volontär, är det detta medlemskap du ska välja.


Så här blir du medlem – och detta gäller 

Du blir enkelt medlem via kortbetalning eller Swish, direkt här på sidan.

När vi har registrerat ditt medlemskap i vårt medlemsregister skickar vi ut ett välkomstmejl till den mejladress du angivit. Detta görs inom sju arbetsdagar. Under högtider och semestertiden kan det dröja ytterligare tid innan bekräftelsemejlet skickas ut.

Medlemsavgiften gäller för innevarande år. Tecknas avtalet under oktober till december, så gäller medlemskapet även för året därpå. Därefter sker årsavisering i november/december varje år.

För att kunna hantera ditt medlemskap på bästa sätt behöver vi lagra dina personuppgifter (personnummer, namn- och kontaktuppgifter samt uppgifter om dina betalningar till oss). Detta gör vi enligt GDPR (General Data Protection Regulation). Fullständig information om hur Frisk & Fri hanterar personuppgifter hittar du i vår Integritetspolicy.

Om du inte önskar ta emot mejlutskick, önskar avstå från din medlemstidning eller om du har en leveransadress som avviker från din folkbokföringsadress, hör av dig till oss på service@friskfri.se så uppdaterar vi i vårt medlemsregister.

Uppsägning av medlemskap
För att säga upp ditt medlemskap, kontaktar du Medlemsservice på service@friskfri.se så hjälper vi dig med detta. Vi har ingen uppsägningstid utan du kan när som helst höra av dig till oss om du vill avsluta ditt medlemskap. Redan betald medlemsavgift för innevarande år betalas inte tillbaka.

Välj och betala medlemskap