Bli medlem

Medlemskampanj under september

  • Blir du enskild- eller stödmedlem får du vår ”Fickbok för bättre självkänsla” på köpet. Boken är framtagen med anledning av vårt förebyggande koncept Uppdrag: Självkänsla.
  • Blir du familjemedlem får du ”En närståendes handbok” på köpet.

Boken skickas till dig inom 14 arbetsdagar*. Du behöver inte beställa boken, utan den skickas automatiskt ut till dig.

Kampanjen gäller t.o.m. 2021-09-30.


I Frisk & Fri kan du vara medlem, oavsett om du har anknytningar till ätstörningar eller om du bara tycker att det vi i föreningen gör är bra. Både privatpersoner och organisationer kan vara medlem.

Du blir enkelt medlem via kortbetalning här på hemsidan. För att komma till registrering och betalning av medlemskap, klicka på länken längre ner på sidan. Sidan öppnas i ett nytt fönster.


Vilket medlemskap ska jag välja?

Enskilt medlemskap är för dig som är drabbad av en ätstörning, eller närstående till någon som är drabbad, och som behöver stöd från Frisk & Fri.
Familjemedlemskap är om ni är flera i familjen som vill ta del av vårt stöd.
Stödmedlemskap är för dig som tycker att det vi i Frisk & Fri gör är bra och vill bidra till att stärka vår verksamhet.
Organisationsmedlemskap är medlemskap för vårdenheter, myndigheter, föreningar och företag och andra organisationer.

För att välja och betala medlemskap, klicka här


Läs mer om respektive medlemskategori nedan.

Enskilt medlemskap (260 kr) – gäller för en person

Som enskild medlem får du
– medlemstidningen Insikt 4 gånger/år
– information via mail om vad som händer och erbjuds i din lokalavdelning
– möjlighet att ansöka om en mentor. Vi har två ansökningsperioder, en på våren och en under hösten. Vi informerar dig via mejl när det är dags. Läs mer om våra mentorer
– möjlighet att delta i våra stödgrupper (4 träffar)* I dagsläget kan vi erbjuda stödgrupper på orterna Göteborg, Malmö, Stockholm och Västerås. Åldersgräns för att delta i en stödgrupp är 18 år.

* Våra grupper kostar utöver medlemskapet 500 kr/per person.

Du blir enkelt medlem via kortbetalning här på hemsidan. För att komma till registrering och betalning av medlemskap, klicka på länken längre upp på sidan. Sidan öppnas i ett nytt fönster.


Familjemedlemskap (400 kr) – gäller för hela familjen

Med vårt familjemedlemskap vill vi finnas där för hela familjen. Ni behöver inte bo i samma hushåll för att kunna dela på vårt familjemedlemskap. Väljer du ett familjemedlemskap får även dina närstående tillgång till stödgrupper* samt möjligheten att ansöka om en mentor. Tidningen Insikt skickas ut till postadressen du anger vid registreringen för huvudfamiljemedlemmen.

*Om två eller fler personer från samma familj deltar i en grupp, så betalar bara en person full avgift på 500 kr. Övriga betalar ett rabatterat pris på 250 kr/person. I dagsläget kan vi erbjuda stödgrupper på orterna Göteborg, Malmö, Stockholm och Västerås. Åldersgräns för att delta i en stödgrupp är 18 år.

Du blir enkelt medlem via kortbetalning här på hemsidan. För att komma till registrering och betalning av medlemskap, klicka på länken längre upp på denna sida. Sidan öppnas i ett nytt fönster.


Stödmedlemskap (200 kr) – gäller för privatpersoner

Som stödmedlem får du
– medlemstidningen Insikt 4 gånger/år.
– information om vad som händer och erbjuds i din lokalavdelning via mejl.

Du blir enkelt medlem via kortbetalning här på hemsidan. För att komma till registrering och betalning av medlemskap, klicka på länken längre upp på denna sida.


Organisationsmedlemskap (500kr) – gäller för vårdenheter, myndigheter, föreningar, företag och andra organisationer.

Som organisationsmedlem får ni
– medlemstidningen Insikt 4 gånger/år.
– 10 % rabatt på annonsering i Insikt.
– information om vad som händer och erbjuds i din lokalavdelning via mejl.

Ni blir enkelt medlem via kortbetalning här på hemsidan. För att komma till registrering och betalning av medlemskap, klicka på länken längre upp på denna sida. Önskar ert företag, enhet, förening eller organisation att medlemskapet ska faktureras, kontakta vår medlemsservice på service@friskfri.se.


Bekräftelsemejl

När vi har registrerat ditt medlemskap i vårt medlemsregister skickar vi ut ett välkomstmejl till den mejladress du angivit. Detta görs inom 7 arbetsdagar.
Under högtider och semestertiden kan det dröja ytterligare tid innan bekräftelsemejlet skickas ut.


Frågor och information om medlemskap

Vid frågor gällande medlemskap kontakta oss på service@friskfri.se 


Medlemsavgift

Medlemsavgiften gäller för innevarande år. Tecknas avtalet under oktober till december, så gäller medlemskapet även för året därpå. Därefter sker årsavisering i november/december varje år.


Uppsägning av medlemskap

För att säga upp ditt medlemskap, kontaktar du Medlemsservice på service@friskfri.se så hjälper vi dig med detta. Vi har ingen uppsägningstid utan du kan när som helst höra av dig till oss om du vill avsluta ditt medlemskap. Redan betald medlemsavgift för innevarande år betalas inte tillbaka.


Hantering av personuppgifter

För att kunna hantera ditt medlemskap på bästa sätt behöver vi lagra dina personuppgifter såsom personnummer, namn- och kontaktuppgifter samt uppgifter om dina betalningar till Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar. Det gör vi enligt GDPR (General Data Protection Regulation).  Fullständig information om hur Frisk & Fri hanterar medlemmarnas personuppgifter hittar du i vår Integritetspolicy.


Utskick och leveransadress

Om det är så att du inte önskar ta emot mejlutskick, önskar avstå från din medlemstidning, eller om du har en leveransadress som avviker från din folkbokföringsadress, hör av dig till oss på service@friskfri.se så uppdaterar vi i vårt medlemsregister.