Bli medlem

Frisk & Fri är en ideell organisation, där våra volontärer och våra medlemmar utgör en viktig del. Ju fler vi blir, desto mer kan vi göra!

Alla kan bli medlem

Frisk & Fri har stödverksamhet för drabbade och närstående och vi utbildar exempelvis skolor, arbetsplatser och idrottsföreningar. Dessutom arbetar vi opinionsbildande, för bättre ätstörningsvård och mot skadliga normer och ideal. Om det här låter värdefullt för dig så kan du bli medlem. Med andra ord behöver du inte själv vara ätstörningsdrabbad eller närstående till någon med problematiken för att bli medlem i föreningen.

Medlemsförmåner

  • Vår tidning, Insikt, som utkommer med fyra nummer per år.
  • Nyhetsbrev och informationsutskick via mejl.
  • Inbjudan till speciella medlemsevent, exempelvis föreläsningar.
  • Möjlighet att delta i våra kostnadsfria öppna träffar. Gäller endast för dig med enskilt medlemskap eller familjemedlemskap. Åldersgräns för att delta i en öppen träff är 18 år.
  • Möjlighet att anmäla intresse för en mentor. Gäller endast för dig med enskilt medlemskap eller familjemedlemskap. Åldersgräns för mentorskap är 18 år. Läs mer om villkor för mentorskap.
  • Möjlighet att delta i våra stödgrupper*. Gäller endast för dig med enskilt medlemskap eller familjemedlemskap.
    *Kostnad för stödgrupp tillkommer. Åldersgräns för att delta i en stödgrupp är 18 år.

Vilket medlemskap ska jag välja?

Frisk & Fri erbjuder tre olika typer av medlemskap, som du kan läsa mer om här nedan.   

 

För dig som är drabbad eller närstående

Enskilt medlemskap

260 kr

Det här medlemskapet passar dig som just nu är drabbad av en ätstörning eller dig som lever nära någon som är drabbad. Medlemskapet ger dig möjlighet att ansöka om en mentor vid våra ansökningsperioder samt delta i stödgrupp*.

*Kostnad för stödgrupp tillkommer.

Familjemedlemskap

400 kr

Om ni är flera i familjen som vill ta del av vårt stöd, såsom mentorskap och stödgrupper*, är familjemedlemskapet ett fördelaktigt val. *Kostnad för stödgrupp tillkommer.

  • Ni väljer en person som huvudmedlem för familjemedlemskapet. Den personen får medlemstidningen Insikt, våra mejlutskick samt kommande medlemsfakturor.
  • Som medsökande familjemedlemmar registreras övriga personer som ska omfattas av familjemedlemskapet och dess förmåner.

Ni behöver inte bo i samma hushåll för att kunna dela på vårt familjemedlemskap.

För dig som vill stötta föreningens verksamhet

Bli medlem - Frisk & Fri.

Stödmedlemskap

200 kr

Det här medlemskapet passar för dig som vill hålla dig uppdaterad om föreningens utveckling och bidra i kampen för en värld utan ätstörningar, men som inte är i behov av vårt stödutbud. Är eller ska du bli volontär, är det detta medlemskap du ska välja.

Så här blir du medlem – och detta gäller 

Du blir enkelt medlem genom kortbetalning eller Swish, via formuläret längre ner.

När vi har registrerat ditt medlemskap i vårt medlemsregister skickar vi ut ett välkomstmejl till din angivna mejladress. Bekräftelsen skickas vanligtvis inom sju arbetsdagar, men kan dröja något längre kring högtider och semestrar.

Medlemsavgiften gäller för innevarande år. Om medlemskapet tecknas under oktober till december, så gäller det även för året därpå. Därefter sker fakturering årligen i november/december så länge vi inte har mottagit en uppsägning från dig. Önskar du ej fortsätta medlemskap, se information om uppsägning.

För att kunna hantera ditt medlemskap på bästa sätt behöver vi lagra dina personuppgifter (personnummer, namn- och kontaktuppgifter samt uppgifter om dina betalningar till oss). Detta gör vi enligt GDPR (General Data Protection Regulation). Fullständig information om hur Frisk & Fri hanterar personuppgifter hittar du i vår Integritetspolicy.

Om du inte önskar ta emot mejlutskick, önskar avstå från medlemstidningen eller om du har en leveransadress som avviker från din folkbokföringsadress, hör av dig till oss på service@friskfri.se.

Uppsägning av medlemskap

Om du vill säga upp ditt medlemskap, kontaktar du Medlemsservice på service@friskfri.se så hjälper vi dig med detta. Vi har ingen uppsägningstid utan du kan när som helst höra av dig till oss om du vill avsluta ett medlemskap. Uppsägningen träder i kraft det datum den inkommer till oss. Redan betald medlemsavgift för innevarande år återbetalas inte.

Välj och betala medlemskap