Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare vid rikskansliet, våra lokalavdelningar och vår riksstyrelse.
Insamlings- och kommunikationsansvarig
par.hommerberg@friskfri.se
Frisk & Fri vill synliggöra och lyfta ämnet ätstörningar och det gör vi bland annat genom att ställa upp i intervjuer och artiklar. Är du journalist och vill komma i kontakt med Frisk & Fri så kontaktar du mig via mejl eller telefon .
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Läs mer om vår lokalavdelning här.
Nikita är utbildad journalist och har jobbat både som marknadsförare, kommunikatör och digital innehållsproducent i olika sammanhang. Hennes stora intresse för att stärka unga har funnits med under hela hennes yrkesverksamma liv. Under sina år på United Sisters, Fryshuset, jobbade Nikita med att stärka unga kvinnor i samhället genom coachning, tjejgrupper, kontaktskapande och föreläsningar för unga, politiker och företag med fokus på psykisk ohälsa, normer och sociala medier. Hon är även grundare av kampanjen #jagäridealet, en kampanj mot skeva skönhetsideal, och medgrundare av rörelsen Backa Systerskapet.
Med bakgrund i sin egen historia föreläser Nikita idag på olika universitet kring psykisk ohälsa, med fokus på hur man kan vända en destruktivitet till en kompetens och kring ämnen som normer, ideal, prestationskrav och ångest.
Maja är enhetschef för BUP heldygnsvårdsenhet på S:t Görans sjukhus, en avdelning för unga i åldern 15-18 år med psykisk ohälsa. Maja är leg psykiatrisjuksköterska med många års erfarenhet av ätstörningsbehandling, där hon bland annat har arbetat med barn och unga och deras familjer, samt med forskning om ätstörning.
Maja var under 2014 projektledare för Eira-mottagningen, mottagningen för långtidssjuka ätstörningspatienter. Maja föreläser även för skolpersonal och andra verksamheter som behöver mer kunskap om ätstörningar.
Karin är leg arbetsterapeut med många års erfarenhet inom psykiatri, både vid BUP och vuxenpsykiatri. Hon har vidareutbildning i psykodynamisk psykoterapi, korttids-terapiformerna Interpersonell terapi, IPT, och relationell terapi, BRT, samt mentaliseringsbaserad terapi, MBT. Hon har varit verksam i referensgruppen till Riksät.
Karin har varit med och byggt upp ätstörningsmottagningen i Nyköping, som startade 2003 med att ta emot barn, ungdomar och vuxna, men nu består av två verksamheter, den ena för barn och ungdomar och den andra för vuxna. Karin värdesätter den erfarenhet hon fått av att möta alla med ätstörningsproblem av alla slag, av att möta människor i olika skeden av ätstörning, och att ge stöd till närstående. Att arbeta på en liten mottagning ger en bred erfarenhet, men innebär också begränsade resurser, så det blir viktigt och angeläget att samarbeta med Frisk & Fri.
Thor har tidigare jobbat i Frisk & Fri som pressansvarig i sex år. Nu är han ordförande för kulturföreningen Stockholm Poet Society och arbetar som presskommunikatör på Folkbildningsrådet. Thor har även varit verksam som frilansskribent och författare under många år. Han har skrivit böcker om psykisk ohälsa och normer, föreläst om samma ämnen och programlett podcasts inom området. Thor är certifierad normingenjör och har arbetat mycket som moderator och konferencier på konferenser och workshops. Han har också tidigare jobbat många år inom folkbildningen, på alla nivåer: lokalt, nationellt och i EU-kontext.
Thor har egen erfarenhet av anorexi och bulimi och har nyligen börjat förstå mer om samsjuklighet sedan han i vuxen ålder fick diagnoserna ADHD och atypisk autism.
Anna Fant Misic är legitimerad Psykoterapeut KBT med Medicine Masterexamen i psykoterapi och Magisterexamen i psykologi. Hon driver en privat mottagning i Stockholm där hon tar emot klienter för psykoterapi och arbetar både med ungdomar, vuxna och par. Hon har lång klinisk erfarenhet av ätstörningsbehandling och har tidigare arbetat inom specialistpsykiatrin, både med slutenvård och dagvård i olika former. Hon har även arbetat med familjebehandling med fokus inom problematiken ”hemmasittare” och med familjerådgivning.
Med bakgrund i ett anhörigperspektiv har Anna ett stort engagemang för psykisk ohälsa där ätstörning och dess lidande kommit att bli ett centralt område.
Mattias är psykiatriker och arbetade tidigare under många år som överläkare vid Stockholms centrum för ätstörningar, både med barn och unga och med vuxna patienter. Sedan 2020 arbetar han med frågor som rör hälsa, migration och kultur vid Transkulturellt Centrum i Region Stockholm. Mattias är också forskare vid Centrum för psykiatriforskning på Karolinska Institutet. I sin forskning undersöker han bland annat förekomsten av ätstörningar hos personer med utländsk bakgrund och försöker ta reda på hur vården bättre kan fånga upp denna grupp.
Maria Geijer är affärsområdeschef för Morot & Co, Mediafy Relations, som hjälper företag att skapa inspirerande, uppskattade gåvor och belöningar till personal och kunder. Maria har lång erfarenhet av strategi, ledarskap och kommersiell affärsutveckling. Hon är tidigare managementkonsult samt har under flera år haft olika kommersiella roller inom telekom, på Telia och Tele2. I grunden är Maria ekonom med examen från Stockholm Universitet.
Maria har alltid haft ett starkt engagemang och vilja att påverka samhället i en konstruktiv positiv riktning, lokalt som globalt. Utifrån anhörighetsperspektiv har Maria sett både hur ett skevt kroppsideal kan bli hela någons värld – men också hur insikt, perspektiv och hälsa frigör livslust och kraft.
Ilias är överläkare, specialistläkare i psykiatri och legitimerad psykoterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi (KBT). Han har mångårig erfarenhet av olika ätstörningsenheter i Västsverige, där han arbetat som överläkare och medicinskt ledningsansvarig både i öppenvård, dagvård och slutenvård, med patienter i alla åldrar. Vid sidan av det kliniska arbetet håller Ilias föreläsningar om ätstörningsvård och i synnerhet om medicinsk och psykoterapeutisk ätstörningsbehandling.
Ilias har ett särskilt intresse för evidensbaserad vård. Han har deltagit i olika arbetsgrupper för utformning av evidensbaserade behandlingsrekommendationer om patienter med ätstörningar eller andra diagnoser.
Ingrid Wiborg Nordsletten är legitimerad psykolog och KBT-terapeut, utbildad vid Karolinska Institutet. Hon är född och uppvuxen i Oslo, Norge, men har bott i Sverige de senaste åtta åren. Ingrid arbetar som barnpsykolog med fokus på neuropsykiatriska tillstånd, och hennes arbete innefattar utredningar, bedömningar samt stöd och hjälp till familjer. Hon har också omfattande erfarenhet av att föreläsa, podda och sprida kunskap om psykisk hälsa/ohälsa.
Ingrid har även personlig erfarenhet av ätstörningar genom att vara nära anhörig till någon med en allvarlig ätstörning.
Hanna Granrud tog sin juristexamen 2014. Utöver juridik har hon även studerat kommunikation, journalistik, sociologi och mänskliga rättigheter. Hanna är friskvårdsombud och mångfaldsinspiratör på sin arbetsplats, samt anlitad som föreläsare. Hon har lång erfarenhet av ätstörningar men har varit frisk i många år.