Kakor

En kaka är en textfil som finns på många webbplatser och som sparas på din dator när du besöker dessa.

Kakor används för att ge besökare på en webbplats tillgång till olika funktioner. Det går att använda informationen i kakan för att följa hur användare surfar.

Nedan beskrivs hur kakor används på våra webbplatser

Du behöver tillåta lagring av kakor på din dator för att kunna använda webbplatserna så som vi har avsett, eftersom att lagring av cookies krävs för fullständig funktionalitet. Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du enkelt ställa in detta i din webbläsare. Webbplatserna kommer då fortsatt att fungera, men inte på det sätt som de borde, vilket kan ge dig en sämre användarupplevelse.

Google Analytics

Frisk & Fri använder Google Analytics för att se hur du som besökare använder hemsidan. Informationen använder vi framförallt för att kunna utveckla hemsidan såväl tekniskt som innehållsmässigt för att vara så bra som möjligt för dig som besökare.

Följande kakor används av Frisk & Fri för Google Analytics:

_utmb används för att avgöra längden och antalet sidvisningar på webbplatsen och sparas i 30 minuter efter att den skapades eller uppdaterades senast,
_utmz används för att hålla reda på hur besökaren hittade till webbplatsen och sparas i 6 månader,
_utma används för att identifiera unika besökare och sparas i 2 år.
_ga används för at skilja på besökare
_gid används för att skilja på besökare
_gat används för att göra applikationer snabbare i områden på webbplatser med högt tryck

All Information som skapas av dessa kakor pga. din användning av webbplatserna vidarebefordras till och lagras av Google i USA. För eventuell personuppgiftsbehandling som Google utför är Google ensamt personuppgiftsansvarig. Google kan eventuellt också komma att överföra informationen till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Du kan hitta ytterligare information rörande Google Analytics och Googles informationsbehandling i Googles sekretesspolicy.

Du kan förhindra att information om dina besök på Frisk & Fris webbplatser ska visas i Google Analytics genom att installera ett tillägg i din webbläsare som du kan hämta från Google.

Hur tar man bort kakor?

Om du inte längre vill använda kakor kan du stänga av funktionen i inställningarna i din webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du uppmanas varje gång Frisk & Fris webbplats försöker placera en kaka på din dator. Du kan också använda din webbläsare för att ta bort tidigare lagrade kakor.

Aktivera och inaktivera kakor, läs mer här.

Aktivera och inaktivera kakor, läs mer här.