Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Body Project i Skåne

  • onsdag 21/8 2024
  • 17:30 - 18:45
  • Digitalt, Skåne

Häng med oss och diskutera utseende, kroppsideal och press att se ut på ett visst sätt!

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid.

Över en miljon unga kvinnor världen över har nu deltagit. Programmet innehåller muntliga och skriftliga övningar som tar upp sociala medier, självbild och kroppsuppfattning. Övningarna har visat sig leda till mindre missnöje med kroppen, negativa tankar, bantning, symptom på ätstörningar eller en minskad risk för att drabbas av ätstörningar i framtiden.

Body Project är ingen behandling utan ett förebyggande program. Det vill säga att fokus ligger på att öka kroppsacceptans. Programmet är framtaget för tjejer, målsättningen är att framöver vidga målgruppen. Body Project är utvecklat och utvärderat på olika universitet i USA. I Sverige har forskning och utvärdering av programmet skett på Karolinska Institutet.


Kortfattat om upplägget:

  • Målgrupp: Tjejer 15-25 år med upplevt kroppsmissnöje.
  • 5-8 deltagare per grupp.
  • 4 träffar á 75 minuter per grupp.
  • Body Project är till för dig som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuk i en ätstörning.
  • Kostnadsfritt.
  • Krävs inget medlemskap i Frisk & Fri
  • För boende i Skåne

Ny grupp startar 21 augusti

Vi träffas fyra onsdagar i rad med start  21 augusti.
Tid: 17.30-18.45
Plats: Digitalt via Teams.


Anmälan

Anmälan krävs då det finns begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 18 augusti. Först till kvarn. Anmäl dig här till gruppstart 21 augusti.

Kan du inte delta i gruppen som startar  21 augusti men skulle vilja vara med i framtida grupper? Lämna en intresseanmälan här så återkommer vi med mer info när vi har nya datum planerade.

Är du som vuxen intresserad av Body Project och att erbjuda det till era ungdomsgrupper? Hör av dig till projektledare Felicia.


Body Project är ingen behandling utan är sekundär prevention. Det vill säga att fokus ligger på att minska riskfaktorer. Målgruppen är personer som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuka i en ätstörning.


Frågor?

Felicia Lindelöw, verksamhetsledare, skane@friskfri.se.

Frisk & Fri Skåne genomför tillsammans med Resund Behandling ett pilotprojekt med stöd från Region Skåne och Malmö stad under 2023/2024. Syftet med projektet är att minska risken för unga tjejer att utveckla ätstörningar.

Detaljer

Start:
21 augusti, 17:30
Slutar:
11 september, 18:45
Evenemang Kategori:

Arrangör

Frisk & Fri Skåne
E-post
skane@friskfri.se

Plats

Digitalt