Stödgrupp för närstående i Malmö – start 5 mars 2019

Tittar ut över havet 670×340

Under våren 2019 startar Frisk & Fri Malmö en stödgrupp för dig som är närstående till en person som är drabbad av en ätstörning.

Det kan vara svårt att vara syskon, partner, förälder och vän  till någon som är drabbad av en ätstörning och även dem som är runt den drabbade kan behöva kunskap, råd och stöd. Genom att möta andra med liknande erfarenheter, att dela med dig av din berättelse och lyssna till andras kan gruppen fungera som ett stöd för dig. Hur kan man förhålla sig som närstående och hur kan man hantera sina egna känslor såsom sorg, ilska, skuld och maktlöshet. Gruppen träffas vid fyra tillfällen. Närståendegruppen är ett komplement och är inte en ersättning för exempelvis terapi.

Vem kan delta?

• Medlemmar i Frisk & Fri som är 18 år eller äldre. Om du inte redan är medlem, kan du enkelt bli det här.
• Du som är närstående till någon som har en ätstörning eller ett
problematiskt förhållningssätt till mat.

Tid & plats

Tisdagar: 5 mars, 19 mars, 26 mars och 2 april 2019,  kl. 18.30-20.30.
Plats: Sensus, Studentgatan 4, Malmö.

Anmälan & frågor

För att anmäla dig till gruppen, mejla malmo@friskfri.se senast fredag den 1 mars 2019. Till denna mejladress kan du också höra av dig om du har några frågor om stödgruppen.

Pris

Priset för att delta i grupp är 500 kr totalt för 4 träffar + medlemskap i Frisk & Fri. Om två eller fler från samma familj vill delta är avgiften 500 kr + 250 kr/extra per deltagare.

Obs! Efter att du har fått bekräftelse på din anmälan ber vi dig att göra din betalning senast den 20 februari via PG: 90 00 87-8. Ange då namn och ”Grupp Malmö” som referens. Detta garanterar en plats i gruppen.

 

I samarbete med Sensus studieförbund. 

 

 

Postad 19 december, 2018

Taggar: , , ,