Stödgrupp för drabbade i Malmö – start 19 november 2019

Ljusslinga – foto Malin Sjöström

Under höstterminen erbjuder Frisk & Fri Malmö en stödgrupp för dig som är drabbad av en ätstörning. Syftet med stödgruppen är att få träffa andra i liknande situation och med vägledning av volontärer diskutera ämnen som är aktuella för gruppen. Stödgruppen är en möjlighet för dig som medlem att få stöd från andra och uppleva gemenskap, men den ersätter inte vård eller behandling.

Vad är skillnaden på en stödgrupp och en öppen träff?

Skillnaden på stödgrupp och våra öppna träffar är att du i en grupp får en regelbundenhet i ditt stöd, går på träffar oftare, träffar samma grupp varje tillfälle och pratar om ätstörningar utifrån olika teman. Uppföljning och ett mer fördjupat stöd möjliggörs. Mindfulnesstekniker och lätta övningar mot stress och oro kommer erbjudas för de som vill.

Vem kan delta?

·   Medlemmar i Frisk & Fri som är 18 år eller äldre.
·   Du som är drabbad av en ätstörning eller har ett komplicerat förhållande till mat och strävar efter friskhet. Du behöver inte ha en fastställd ätstörningsdiagnos.

Ledare för stödgruppen

Höstens stödgrupp leds av två personer från föreningen (Anna och Anna-Johanna) vilka båda har egen erfarenhet av att ha varit drabbad av en ätstörning.

Tid & plats

Datum: 19 november, 26 november, 3 december och 10 december 2019.
Tid: Klockan 17.00-19.00.
Plats: Kalendegatan 18 i Malmö (i NSPH:s lokaler)

Anmälan

Du anmäler dig till gruppen genom att mejla till malmo@friskfri.se senast den 12 november. Först till kvarn! För att gruppen ska starta krävs det att minst fyra personer anmäler sig.

För att delta i en grupp så behöver du vara medlem. Om du inte redan är det, kan du enkelt bli det här.

Betalning

Priset för att delta i grupp är 500 kr totalt för 4 träffar.

Efter att du har fått bekräftelse på din anmälan ber vi dig att göra din betalning senast den 12 november till PlusGiro: 90 00 87-8. Ange då namn och ”Grupp Malmö” som referens. Betalningen ska vara gjord innan gruppen startar.

Har du frågor? Kontakta oss på malmo@friskfri.se.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

 

 

 

 

Postad 24 september, 2019

Taggar: , ,