Psykiatriska veckan i Norrköping – 12-15 november 2018

Autumnheart-foto Malin Sjostrom

Psykiatriska veckan är tillbaka och som alltid anordnarnas en mängd programpunkter med utgångspunkt i psykisk hälsa. I år kommer ätstörningar få ett större utrymme en tidigare år i programmet.

Måndag 12 november

Klockan 13.15–14.45
Nio (och några till) sanningar om ätstörningar
Vad händer i kroppen? Sjunker ätstörningar egentligen i åldrarna? Vad kan jag göra för att hjälpa en närstående?
Sara Norring, beteendevetare och registerkoordinator för nationella kvalitetsregistret Riksät, kommer att presentera enkla fakta och siffror som kan hjälpa dig att förstå mer om en mycket allvarlig sjukdom. Du kommer också få lära dig om hur sexuell läggning och ätstörningar kan påverka varandra.
Ätstörningsenhetens länsteam Ätstörningsenheten är en specialistvårdsresurs som används som tilläggsbehandling till den övriga ätstörningsvården som ges av barn- och ungdomspsykiatrin respektive vuxenpsykiatrin i länet. Cecelia Eriksson berättar om deras arbete.

Klockan 15.00–15.45
”Redan som 4–5 åring hade jag tankar om att jag ville vara någon annan.”
Anna Nilsson är aktiv i Frisk & Fri i Malmö och Föreningen Shedo. I tonåren drabbades hon av ätstörningar och självskadebeteende. I dag är hon frisk och jobbar stödjande, förebyggande och påverkande när det gäller psykisk ohälsa. Anna Nilsson kommer under föreläsningen att dela med sig av sin process för att bli frisk och fri.

Måndag 12 november – onsdag 14 november

Lokalavdelningen kommer även att finnas på plats med infobord.

Program för Psykiatriska veckan

Psykiatriska veckan pågår mellan 12-15 november 2018
Hela programmet hittas här 

 

Postad 04 oktober, 2018

Taggar: , ,