Öppen träff för närstående i Uppsala – 11 mars 2020

Stenhjärta-foto MalinSjöström

En öppen träff riktar sig till dig som är närstående till någon som är drabbad av en ätstörning,  till exempel som  partners, föräldrar, vänner, släkt och kollegor.

Träffen inleds med information om föreningen verksamhet samt riktlinjerna för träffarna. Samtalsledarna lägger vikt vid ett gott samtalsklimat och låter samtalet utgå ifrån vad gruppen har för behov och önskemål.

Genom att möta andra med liknande erfarenheter, att dela med dig av din berättelse och lyssna till andras fungerar träffarna som ett stöd. De är öppna för alla, oavsett typ av ätstörning och oavsett om din närstående har en diagnos eller inte. Du kanske bara känner oro för att någon i din närhet har ett problematiskt förhållningssätt till mat, kropp och träning.

Träffen leds av volontärer med erfarenhet av att ha varit närstående eller drabbad. Alla volontärer är friska och fria sedan minst två år.

Vem kan delta?

• Du som är 18 år eller äldre
• Du behöver inte vara medlem men vi ser gärna att du är det då fler medlemmar möjliggör detta stödarbete. 

Tid & Plats

Onsdag den 11 mars 2020, klockan 18.00-19.00.
Sensus på Västra Ågatan 16, Uppsala (vid Filmstaden)

Information och anmälan

Träffarna är kostnadsfria. Föranmälan krävs, då det finns ett begränsat antal platser. Denna görs till uppsala@friskfri.se. Hit kan du också höra av dig om du har några frågor.


Med anledning av coronaviruset

Vi vill be om försiktighet för att inte medverka till eventuell smittspridning av coronaviruset. Om du (eller personer du delar hushåll med) under de senaste 14 dagarna har vistats i det som klassas som riskområden enligt Folkhälsomyndigheten ber vi dig att avstå från att delta i aktiviteten.  Folkhälsomyndigheten uppmanar även människor med symptom, även mildasåsom feber, hosta eller andningsbesvär, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller även om du inte vistats i ett riskområde. 
 
Om du själv tillhör en riskgrupp avgör du själv om du vill delta i aktiviteten eller inte. Har du anmält ditt deltagande till vår öppna träff eller grupp, glöm inte att meddela att du inte kommer. Tack för din förståelse och omtanke. 


Varmt välkomna!


I samarbete med Sensus Studieförbund.

Postad 14 januari, 2020

Taggar: , , ,