Verksamhetschef

100 % tillsvidareanställning.

Är du Frisk & Fris nästa verksamhetschef?

Är du någon som brinner för att göra skillnad? Någon som bemöter och spräcker myter om ätstörningar och psykisk ohälsa? Någon som vill leda arbetet med att stärka Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar som samhällsaktör?

Vi söker en verksamhetschef som motiveras av att se människor växa. En ledare som är lyhörd, strukturerad och självgående.

Om uppdraget

Som verksamhetschef har du en nyckelposition i föreningen. Tjänsten är bred och du leder arbetet på rikskansliet samtidigt som du är insatt även i lokalavdelningarna. Till din hjälp har du rikskansliets operativa verksamhetsgrupper, som är experter på olika delar av verksamheten och föreningens behov och mål. Själv ingår du i den operativa ledningsgruppen, tillsammans med föreningens strategiska verksamhetsutvecklare och verksamhetsutvecklaren för lokalavdelningar.

 • Du ansvarar för föreningens interna strukturer och processer, och känner dig trygg med att representera föreningen utåt.
 • Du har ett operativt ansvar för personal och arbetsmiljö, som sköts tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen och med stöd av riksstyrelsen.
 • Du utgår från föreningens rikskansli i Stockholm med ett tiotal deltidsmedarbetare och vägleder arbetet i Frisk & Fris lokalavdelningar, som också har ett tiotal deltidsmedarbetare.

I tjänsten ingår att leda processer för verksamhetsplanering och uppföljning samt att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning (med stöd av ekonomiavdelningen). I tjänsten som verksamhetschef har du huvudansvaret för föreningens statsbidrags- och stiftelseansökningar, samt den ekonomiska utvecklingen och finansieringen framgent.

I rollen ingår även att vara delaktig i interna och externa arbetsgrupper och projekt. Det kan handla om längre samarbeten som exempelvis att medverka till framtagandet av relevanta utredningar från myndigheter men det kan också handla om internt utvecklingsarbete inom något av föreningens ändamåls- eller verksamhetsområden.

Du har

 • egen erfarenhet av ätstörningar och tillfrisknande, antingen som tidigare drabbad eller närstående
 • flera års erfarenhet av arbete med personalfrågor och verksamhetsutveckling inom ideella sektorn
 • yrkeserfarenhet av insamling och offentliga bidragsansökningar
 • erfarenhet av att leda en arbetsplats med kollektivavtal
 • förmåga att ta eget ansvar och arbeta självständigt, samtidigt som du är lyhörd och samarbetsinriktad
 • omdöme att balansera olika parters förväntningar, samtidigt som du är mål- och resultatinriktad
 • förmåga att skapa förtroende genom ett inkluderande ledarskap
 • kapacitet att prioritera och delegera – du är flexibel och prestigelös i ditt arbetssätt
 • erfarenhet av att leda en ideellt driven verksamhet, kanske som verksamhetschef, personalansvarig eller verksamhetsutvecklare (meriterande)
 • erfarenhet från att representera en organisation i intressepolitiska sammanhang (meriterande).

Vi lägger stort värde i att ha och skapa ett öppet, tillåtande arbetsklimat!

Om Frisk & Fri

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, startades 1983. Kärnan i föreningen är den egna erfarenheten av ätstörningar och tillfrisknande. Vi samlar våra individuella drivkrafter till föreningens gemensamma vision: ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva.

Riksföreningens verksamhet utgår från tre ändamålsområden: stödja, sprida kunskap och påverka.

Föreningen har 2 800 medlemmar och erhåller bidrag från staten, regioner, stiftelser, privatpersoner och företag. Vi är medlem i Giva Sverige och har 90-konto.

Tjänsteupplägg

Tjänsten är en målstyrd tillsvidareanställning på 100 % med en provanställning på sex månader.

Tillträde sker under tidig vårtermin 2023, enligt överenskommelse. Frisk & Fri har kollektivavtal.

Ansökan

Ansökan skickas till ansokan@friskfri.se senast den 10 oktober 2022. Märk ansökan ”Verksamhetschef”.

Har du frågor, kontakta vår nuvarande verksamhetschef, Stefanie Nold på stefanie.nold@friskfri.se.

Ansök Mejla Stefanie

Tidigare drabbad

Du behöver se dig som helt frisk sedan minst två år tillbaka.

Vi ser gärna att det gått ytterligare en tid innan du börjar engagera dig. Det är en stor fördel att få distans till sjukdomsperioden samt hunnit få nya reflektioner i livet som frisk.

Tidigare närstående

Du kan vara närstående genom att till exempel vara en familjemedlem, kollega, vän, partner, tränare eller släkting.

Den du står nära behöver vara frisk. Vi ser gärna att det gått en tid efter tillfrisknandet innan du engagerar dig, då det är en stor fördel att fått lite distans till sjukdomsperioden.