Samordnare för stödchatt

50 % provanställning.

Nu söker vi dig som vill vara med och arbeta för ett samhälle fritt från ätstörningar. Är du en person som brinner för att göra skillnad och som motiveras av att se människor växa och utvecklas? Vill du tillhöra en grupp likasinnade, i ett tillåtande och öppet arbetsklimat?  

Om Frisk & Fri  

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar är en ideell organisation som varit verksam i över 40 år.  Kärnan i föreningen är den egna erfarenheten av att ha levt med en ätstörning eller med ett komplext förhållande till mat, kropp och träning samt tillfrisknande. Vi samlar våra individuella drivkrafter till föreningens gemensamma vision: ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Riksföreningen verkar inom tre ändamålsområden: intressepolitik, kunskapsspridning och stöd. 

Frisk & Fri har 90-konto och är medlem av Giva Sverige. 

 

Om uppdraget  

Samordnaren driver och vidareutvecklar föreningens stödchatt, som är öppen för både drabbade och närstående. Arbetet innebär att planera och utforma chattverksamheten utifrån stödsökandes behov och i linje med föreningens verksamhetsplan och relevanta styrdokument. I rollen ingår också ansvar för att främja ett erfarenhetsutbyte med andra stödorganisationer och att hålla sig uppdaterad med bland annat den tekniska utvecklingen inom området.  

Chatten bemannas av volontärer, men vid enstaka tillfällen kan du själv behöva sitta i chatten. Samordnaren ansvarar för att främja en välfungerande, växande verksamhet som säkerställer trygghet och tydlighet för stödsökande och för volontärerna. Arbetet innebär också att rekrytera och introducera volontärer samt att hålla regelbunden kontakt med dem. I arbetet ingår administrativa uppgifter så som statistikföring, schemaläggning, revidering av manualer och uppdragsbeskrivningar. Du ansvarar också för det löpande samarbetet med leverantören av chattverktyget.  

Samordnaren ingår i Samordningsgruppen tillsammans med tre samordnare för andra stödkanaler. Tillsamman ansvarar gruppen för att ex. tillgodose volontärernas fortbildningsbehov samt att organisera volontärernas handledning. Samordnaren ingår också i rikskansliet och deltar i föreningens rikskonferens en gång om året. Chattsamordnaren rapporterar till generalsekreteraren.  

Erfarenheter, färdigheter och meriter 

Vi söker dig med bakgrund i ideella organisationer och egen erfarenhet av att ha levt med en ätstörning eller ett komplicerat förhållande till mat, kropp och/eller träning (du är frisk sedan minst två år), eller som närstående till någon som tidigare varit drabbad. Du är engagerad, självgående och har en stark organisatorisk förmåga samt förmåga att stödja och entusiasmera andra.  

Som samordnare önskar vi att du har:  

  • Relevant eftergymnasial utbildning  
  • Erfarenhet av samordning och ledning av volontärer  
  • God kommunikationsförmåga 
  • Erfarenhet av ideell sektor 
  • God organisatorisk förmåga och vana av att utföra tilldelade uppgifter på egen hand 
  • Goda kunskaper i Microsoft 365 

 Det är meriterande om du har: 

  • Vana av strategiskt arbete 
  • Vana av att hantera förändringsprocesser 
  • Erfarenhet av olika chattsystem  
  • Kunskaper i effektmätning  

 

Tjänsteupplägg

Tjänsteupplägg 

Tjänsten är en provanställning på 50 % som kan komma att övergå till en tillsvidareanställning via riksföreningen, med start till hösten 2024. Frisk & Fri har 36 timmars arbetsvecka med 6 månaders provanställning. Frisk & Fri har kollektivavtal via Fremia och erbjuder friskvårdsbidrag. I rollen rapporterar du till generalsekreteraren.  

Tjänsten utgår från vårt rikskansliet i Stockholm med goda möjligheter till distansarbete. Vi välkomnar sökande från hela landet. 

  

Ansökan

Ansökan 

Skicka ditt CV och personliga brev senast den 11 augusti till ansokan@friskfri.se. Märk ansökan ”Chattsamordnare”. Vi strävar efter mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Har du några frågor, kontakta vår generalsekreterare Fredrika Sandell fredrika.sandell@friskfri.se. Frågorna kan besvaras först vecka 32. Välkommen med din ansökan! 

Ansök Mejla Fredrika

Tidigare drabbad

Du behöver se dig som helt frisk sedan minst två år tillbaka.

Vi ser gärna att det gått ytterligare en tid innan du börjar engagera dig. Det är en stor fördel att få distans till sjukdomsperioden samt hunnit få nya reflektioner i livet som frisk.

Tidigare närstående

Du kan vara närstående genom att till exempel vara en familjemedlem, kollega, vän, partner, tränare eller släkting.

Den du står nära behöver vara frisk. Vi ser gärna att det gått en tid efter tillfrisknandet innan du engagerar dig, då det är en stor fördel att fått lite distans till sjukdomsperioden.