Lokal verksamhetsutvecklare

Visstidsanställning 50 %.

Vill du bidra till att Frisk & Fri lokalt kan göra skillnad på ätstörningsområdet? Vill du vara med att stärka vår medlemsbas och engagemang ute i landet? Motiveras du av att se människor växa och utvecklas?

Bli lokal verksamhetsutvecklare och del av föreningens operativa ledningsgrupp. Tjänsten bygger på att stärka våra lokalavdelningar och att underlätta kommunikationsflödet mellan lokalavdelning och rikskansliet och lokalavdelningarna sinsemellan.  

Om Frisk & Fri

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, startades 1983. Kärnan i föreningen är den egna erfarenheten av ätstörningar och tillfrisknande. Vi samlar våra individuella drivkrafter till föreningens gemensamma vision: ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Riksföreningens verksamhet utgår från tre ändamålsområden: stödja, sprida kunskap och påverka.  

Om uppdraget

Som lokal verksamhetsutvecklare ansvarar du för att stötta våra lokalavdelningar med allt ifrån grundläggande föreningsfrågor till att utveckla vårt intranät och kontakten med vår samarbetspartner Sensus studieförbund. Du bidrar till att stärka vårt lokala arbete och den lokala förankringen, så att vi kan leverera i våra ändamål. Tjänsten bygger på att underlätta kommunikationsflödet mellan lokalavdelningar och rikskansliet och lokalavdelningarna sinsemellan. Då nya lokalavdelningar eventuellt tillkommer leder du uppstarten av dessa.  

Detta är en bred tjänst där du förväntas kunna sätta dig in i lokalavdelningarnas olika verksamhetsområden i samarbete med våra operativa verksamhetsgrupper på rikskansliet.  

Som lokal verksamhetsutvecklare kommer du att ansvara för följande uppgifter:  

 • Följa upp lokalavdelningarnas aktiviteter och målsättningar. 
 • Vidareutveckla våra mallar och styrdokument.
 • Vidareutveckla kommunikationssidorna på SharePoint i avstämning med föreningens verksamhetsgrupper. 
 • Organisera föreningens rikskonferens och höstträff. 
 • Ansvara för uppstart av nya lokalavdelningar med fokus på regioner där föreningen inte finns i dag (utarbetning av en uppstartsmanual). 
 • Vara behjälplig i utveckling eller uppstart av nya verksamhetsområden inom befintliga lokalavdelningar i avstämning med riksföreningens verksamhetsgrupper. 
 • Fungera som kunskapsstöd för föreningsrelaterade och intressepolitiska frågeställningar. 
 • Genomföra utvecklingssamtal för verksamhetsledare (och liknande samtal för föreningens ideellt engagerade kontaktpersoner). 
 • Ansvara för att leda skyddsronder kopplat till lokalavdelningarnas arbetsmiljö.  
 • Ansvara för rekrytering av nya verksamhetsledare och kontaktpersoner i avstämning med berörd lokal styrelse.  

Erfarenheter, färdigheter och meriter

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med föreningsfrågor och verksamhetsutveckling inom den ideella sektorn. Du har en djup förståelse för de möjligheter och utmaningar som föreningsarbete och ideellt engagemang innebär. Du har lätt att sätta dig in i stadgar och styrdokument och har erfarenhet av att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete på såväl lokalavdelnings- som riksnivå. Du älskar att bidra till utveckling av verksamheter och att inspirera och engagera människor. Du har ett genuint intresse för intressepolitiska frågeställningar och ser ett stort värde i en volontärverksamhet som drivs utifrån den egna erfarenheten av ätstörningar och tillfrisknande.  

Du är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt, samtidigt som du är lyhörd och samarbetsinriktad. Du kan balansera olika parters förväntningar och behov på dig och har samtidigt målet i sikte och drivs av att nå resultat. Du har förmåga att skapa förtroende och är intresserad av att förstå varje lokalavdelnings behov och förutsättningar. Du känner ett stort ansvar och engagemang för att förutsättningar i varje lokalavdelning utvecklas så bra som möjligt.  

Du har tidigare jobbat med att koordinera en ideellt driven verksamhet, kanske som projektledare, verksamhetsutvecklare eller volontärsamordnare. Vana att ge medmänskligt stöd och att representera i intressepolitiska sammanhang är meriterande. Du älskar att inspirera, engagera och motivera människor och ser ett stort värde i en volontärverksamhet som drivs ur den egna erfarenheten av ätstörningar och tillfrisknande. För att lyckas i rollen som verksamhetsledare är du empatisk, kommunikativ och strukturerad. Du har ett genuint intresse för intressepolitiska frågeställningar och trivs i rollen som spindel i nätet.  

Som lokal verksamhetsutvecklare förväntar vi oss att du har: 

 • Yrkeserfarenhet inom den ideella sektorn.
 • Yrkeserfarenhet av ledarskap.
 • Egen erfarenhet av ätstörningar och tillfrisknande, antingen som tidigare drabbad eller närstående. Se villkor i slutet av annonsen. 

Tjänsteupplägg

Tjänsten är en visstidsanställning på 50 % via riksföreningen, med start under sommaren. Kontraktet löper till 31 maj 2023.

Tjänsten kan förlängas – beroende på beviljade bidragsmedel. Frisk & Fri har kollektivavtal.  

Ansökan

Ansökan skickas till ansokan@friskfri.se senast den 30 maj 2022. Märk ansökan med ”Lokal verksamhetsutvecklare”.

Har du några frågor, kontakta vår verksamhetschef, Stefanie Nold. 

Ansök Mejla Stefanie

Tidigare drabbad

Du behöver se dig som helt frisk sedan minst två år tillbaka.

Vi ser gärna att det gått ytterligare en tid innan du börjar engagera dig. Det är en stor fördel att få distans till sjukdomsperioden samt hunnit få nya reflektioner i livet som frisk.

Tidigare närstående

Du kan vara närstående genom att till exempel vara en familjemedlem, kollega, vän, partner, tränare eller släkting.

Den du står nära behöver vara frisk. Vi ser gärna att det gått en tid efter tillfrisknandet innan du engagerar dig, då det är en stor fördel att fått lite distans till sjukdomsperioden.