Vi söker deltagare i Skåne till Body Project

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid.

Över en miljon unga kvinnor världen över har nu deltagit. Programmet innehåller muntliga och skriftliga övningar som tar upp sociala medier, självbild och kroppsuppfattning. Övningarna har visat sig leda till mindre missnöje med kroppen, negativa tankar, bantning, symptom på ätstörningar eller en minskad risk för att drabbas av ätstörningar i framtiden.

Body Project är ingen behandling utan ett förebyggande program. Det vill säga att fokus ligger på att öka kroppsacceptans. Programmet är framtaget för tjejer, målsättningen är att framöver vidga målgruppen. Body Project är utvecklat och utvärderat på olika universitet i USA. I Sverige har forskning och utvärdering av programmet skett på Karolinska Institutet.

Kortfattat om upplägget:

  • Målgrupp: Tjejer 15-20 år med upplevt kroppsmissnöje.
  • 5-8 deltagare per grupp.
  • 4 träffar á 60 minuter per grupp.
  • Body Project är till för dig som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuk i en ätstörning.
  • Kostnadsfritt.
  • Krävs inget medlemskap i Frisk & Fri

På gång just nu

Fyra onsdagar i rad 17.30-18.30 start 10 januari, digitalt. För boende i Skåne.


Anmälan

Vill du delta i gruppen som börjar 10 januari? Gör en intresseanmälan här så får du ytterligare information

Är du som vuxen intresserad av Body Project och att erbjuda det till era ungdomsgrupper? Hör av dig till projektledare Anna.


Body Project är ingen behandling utan är sekundär prevention. Det vill säga att fokus ligger på att minska riskfaktorer. Målgruppen är personer som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuka i en ätstörning.


Frågor?

Anna Olsson, Projektledare, anna.olsson@friskfri.se 

Frisk & Fri Skåne genomför tillsammans med Resund Behandling ett pilotprojekt med stöd från Region Skåne under 2023/2024. Syftet med projektet är att minska risken för tjejer i högstadie- och gymnasieålder att utveckla ätstörningar.

Se fler nyheter

Fira oss – vi fyller 40!

  I 40 år har vi arbetat för ett samhälle utan ätstörningar – men tyvärr har vi mer än någonsin att göra. Så: All uppvaktning när vi nu fyller jämnt...

Läs mer

Vi söker deltagare i Skåne till Body Project

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid....

Läs mer

Triggande bilder måste få ett slut!

Vi Frisk & Fri följer diskussionerna kring hur kvinnokroppar just nu exponeras på vissa plattformar i sociala medier. Ett flertal tongivande influencers publicerar bilder där exempelvis deras nyckelben eller ryggkotor...

Läs mer