Vi söker deltagare i Skåne till Body Project

 

Häng med oss och diskutera utseende, kroppsideal och press att se ut på ett visst sätt!

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid.

Över en miljon unga kvinnor världen över har nu deltagit. Programmet innehåller muntliga och skriftliga övningar som tar upp sociala medier, självbild och kroppsuppfattning. Övningarna har visat sig leda till mindre missnöje med kroppen, negativa tankar, bantning, symptom på ätstörningar eller en minskad risk för att drabbas av ätstörningar i framtiden.

Body Project är ingen behandling utan ett förebyggande program. Det vill säga att fokus ligger på att öka kroppsacceptans. Programmet är framtaget för tjejer, målsättningen är att framöver vidga målgruppen. Body Project är utvecklat och utvärderat på olika universitet i USA. I Sverige har forskning och utvärdering av programmet skett på Karolinska Institutet.

Kortfattat om upplägget:

  • Målgrupp: Tjejer 15-25 år med upplevt kroppsmissnöje.
  • 5-8 deltagare per grupp.
  • 4 träffar á 75 minuter per grupp.
  • Body Project är till för dig som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuk i en ätstörning.
  • Kostnadsfritt.
  • Krävs inget medlemskap i Frisk & Fri
  • För boende i Skåne

 


Ny grupp startar 15 maj

Vi träffas fyra onsdagar i rad med start 15 maj.
Tid: 17.15-18.30
Plats: Digitalt via Teams.

Anmälan

Anmälan krävs då det finns begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmäl dig här till gruppstart 15 maj.

Kan du inte delta i gruppen som startar 15 maj men skulle vilja vara med i framtida grupper? Lämna en intresseanmälan här så återkommer vi med mer info när vi har nya datum planerade.

Är du som vuxen intresserad av Body Project och att erbjuda det till era ungdomsgrupper? Hör av dig till projektledare Anna.


Body Project är ingen behandling utan är sekundär prevention. Det vill säga att fokus ligger på att minska riskfaktorer. Målgruppen är personer som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuka i en ätstörning.


Frågor?

Anna Olsson, Projektledare, anna.olsson@friskfri.se 

Frisk & Fri Skåne genomför tillsammans med Resund Behandling ett pilotprojekt med stöd från Region Skåne under 2023/2024. Syftet med projektet är att minska risken för unga tjejer att utveckla ätstörningar.

Se fler nyheter

Stort intresse för vår vårdrapport!

Regionpolitiker, tjänstepersoner samt enhetschefer och medarbetare från ätstörningskliniker och psykiatrimottagningar från hela landet, totalt över 100 personer, deltog i fredagens frukostmöte som vi arrangerade digitalt. Psykologen och forskaren Johanna...

Läs mer

Nyhet! Specialchatt för närstående.

Vi har öppnat tider i vår stödchatt för dig som är nära någon som är drabbad eller är orolig för någon som är på väg att utveckla en ätstörning....

Läs mer

Ätstörningar handlar om liv och död – behandlingsansvaret får inte ligga på föräldrarna!

Ätstörningar är ytterst komplexa och svårbehandlade sjukdomar. Personer i alla åldrar drabbas, men för alla under 18 år hamnar ett stort ansvar hos föräldrar. Det ser vi i Frisk...

Läs mer