Vi söker deltagare i Skåne till Body Project

 

Häng med oss och diskutera utseende, kroppsideal och press att se ut på ett visst sätt!

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid.

Över en miljon unga kvinnor världen över har nu deltagit. Programmet innehåller muntliga och skriftliga övningar som tar upp sociala medier, självbild och kroppsuppfattning. Övningarna har visat sig leda till mindre missnöje med kroppen, negativa tankar, bantning, symptom på ätstörningar eller en minskad risk för att drabbas av ätstörningar i framtiden.

Body Project är ingen behandling utan ett förebyggande program. Det vill säga att fokus ligger på att öka kroppsacceptans. Programmet är framtaget för tjejer, målsättningen är att framöver vidga målgruppen. Body Project är utvecklat och utvärderat på olika universitet i USA. I Sverige har forskning och utvärdering av programmet skett på Karolinska Institutet.

Kortfattat om upplägget:

  • Målgrupp: Tjejer 15-25 år med upplevt kroppsmissnöje.
  • 5-8 deltagare per grupp.
  • 4 träffar á 75 minuter per grupp.
  • Body Project är till för dig som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuk i en ätstörning.
  • Krävs inget medlemskap i Frisk & Fri.

 


Ny grupp startar 13 november

Vi träffas fyra onsdagar i rad med start 13 november och därefter följande tre onsdagar samma tid: 20/11, 27/11 och 4/12.
Tid: 17.30-18.45
Plats: Digitalt via Teams.


Anmälan

Anmälan krävs då det finns begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 12 november. Först till kvarn.

Anmäl dig här

Kan du inte delta i gruppen som startar 13 november men skulle vilja vara med i framtida grupper?

Lämna en intresseanmälan här så återkommer vi med mer info när vi har nya datum planerade.

Är du som vuxen intresserad av Body Project och att erbjuda det till era ungdomsgrupper? Hör av dig till projektledare Anna.

anna.olsson@friskfri.se


Body Project är ingen behandling utan är sekundär prevention. Det vill säga att fokus ligger på att minska riskfaktorer. Målgruppen är personer som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuka i en ätstörning.


Frågor?

Anna Olsson, projektledare anna.olsson@friskfri.se.

Se fler nyheter

Debattartikel: Kroppshetsen hotar folkhälsan – vi måste bryta trenden nu 

Träning har en odiskutabel plats som en av de viktigaste faktorerna för vår fysiska och psykiska hälsa. Men allt fler mår dåligt bara av att tänka på att träna....

Läs mer

Insändare i DN 24 okt 2024: Vi måste få en anständig chans att förebygga ätstörningar och rädda liv! 

Det är helt orimligt att vi som arbetar med livsviktiga frågor ska vara beroende av osäkra och kortsiktiga bidrag. Minnesgåvor, hur välmenande och betydelsefulla de än är, ska inte...

Läs mer

Replik till Uppdrag granskning i SVT 11/9

Vi i Frisk & Fri ser ett stort behov av att stärka vårdens förmåga att screena för ätstörningar i samband med behandlingar för viktminskning, både vid användning av preparat...

Läs mer