Vi söker deltagare i Skåne till Body Project

 

Tack vare bidrag från Region Skåne och Malmö stad kan Frisk & Fri Skåne erbjuda Body Project under år 2024. Riksföreningens förhoppning och ambition är att vi framöver kan erbjuda detta för fler i landet.

Häng med oss och diskutera utseende, kroppsideal och press att se ut på ett visst sätt!

Body Project är ett program skapat för att trivas bättre i sin kropp. Inget annat program har visat sig lika effektivt som Body Project, även sett över längre tid.

Över en miljon unga kvinnor världen över har nu deltagit. Programmet innehåller muntliga och skriftliga övningar som tar upp sociala medier, självbild och kroppsuppfattning. Övningarna har visat sig leda till mindre missnöje med kroppen, negativa tankar, bantning, symptom på ätstörningar eller en minskad risk för att drabbas av ätstörningar i framtiden.

Body Project är ingen behandling utan ett förebyggande program. Det vill säga att fokus ligger på att öka kroppsacceptans. Programmet är framtaget för tjejer, målsättningen är att framöver vidga målgruppen. Body Project är utvecklat och utvärderat på olika universitet i USA. I Sverige har forskning och utvärdering av programmet skett på Karolinska Institutet.

Kortfattat om upplägget:

  • Målgrupp: Tjejer 15-25 år med upplevt kroppsmissnöje.
  • 5-8 deltagare per grupp.
  • 4 träffar á 75 minuter per grupp.
  • Body Project är till för dig som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuk i en ätstörning.
  • Kostnadsfritt.
  • Krävs inget medlemskap i Frisk & Fri
  • För boende i Skåne

 


Ny grupp startar 21 augusti

Vi träffas fyra onsdagar i rad med start  21 augusti.
Tid: 17.30-18.45
Plats: Digitalt via Teams.

Anmälan

Anmälan krävs då det finns begränsat antal platser. Sista anmälningsdag  18 augusti. Först till kvarn. Anmäl dig här till gruppstart 21 augusti.

Kan du inte delta i gruppen som startar 21 augusti men skulle vilja vara med i framtida grupper? Lämna en intresseanmälan här så återkommer vi med mer info när vi har nya datum planerade.

Är du som vuxen intresserad av Body Project och att erbjuda det till era ungdomsgrupper? Hör av dig till projektledare Felicia.


Body Project är ingen behandling utan är sekundär prevention. Det vill säga att fokus ligger på att minska riskfaktorer. Målgruppen är personer som upplever kroppsmissnöje men som inte är sjuka i en ätstörning.


Frågor?

Felicia Lindelöw, verksamhetsledare, skane@friskfri.se.

Se fler nyheter

Vi välkomnar riktlinjer för ätstörningar – och efterlyser en nationell strategi

Socialstyrelsen har på uppdrag av regeringen utarbetat nationella riktlinjer för ätstörningsvården. Syftet med dessa riktlinjer är att stödja hälso- och sjukvården att erbjuda enhetlig och effektiv vård till patienter,...

Läs mer

Stort intresse för vår vårdrapport!

Regionpolitiker, tjänstepersoner samt enhetschefer och medarbetare från ätstörningskliniker och psykiatrimottagningar från hela landet, totalt över 100 personer, deltog i fredagens frukostmöte som vi arrangerade digitalt. Psykologen och forskaren Johanna...

Läs mer

Nyhet! Specialchatt för närstående.

Vi har öppnat tider i vår stödchatt för dig som är nära någon som är drabbad eller är orolig för någon som är på väg att utveckla en ätstörning....

Läs mer