Nu hittar du oss i kyldisken igen

Panel 5 – Mio

Mamma säger att jag måste äta upp men själv äter hon nästan ingenting. Och hennes nya tjej bryr sig bara om att springa maraton. – Mio, 10 år.

Ibland kan det vara förvirrande att höra hur vuxna pratar om sig själva. Det kan handla om kommentarer framför spegeln, vid frukostbordet, eller på badrumsvågen. Eller när någon säger att det är viktigt mellanmål samtidigt som hen själv hoppar över måltider. Om du mår dåligt av hur andra pratar om kropp och ätande kan du chatta eller prata med oss.

Under våren 2020 presenterade Frisk & Fri tre olika berättelse på mjölkpaketen – och informerade om våra stödkanaler; chatt, mejl och telefon. Nu gör vi det igen. Under juli månad släpptes trycket med Saga och nu kan du hitta Mio på baksidan av olika mejeriprodukter.

De fina illustrationerna kommer från Jorunn och Pernilla på An Ordinary Day

Hemsida: www.anordinaryday.se
Instagram: @anordinaryday_sthlm


Varför är denna kampanj viktig för oss?

”Vi är oerhört tacksamma över samarbetet med Arla och An ordinary day”, säger Stefanie Nold, verksamhetsansvarig på Frisk & Fri. ”Med den här möjligheten kan vi nå ut till en mycket större grupp människor än via våra ordinarie kanaler. Vi vet att många människor mår dåligt – och att mörkertalet är stort. Därför är det viktigt att så många som möjligt får någon att prata med, innan problemen går för långt. Dessutom är det avgörande att vi sprider fakta och kunskap om ätstörningar, eftersom det fortfarande finns en del missuppfattningar om vem som kan drabbas.”


Visste du att

Runt 200 000 människor i Sverige drabbas någon gång av en ätstörning. Ätstörningar kan drabba alla, oberoende av kön eller bakgrund – och en ätstörning syns sällan utanpå.


 

Behöver du stöd, läs mer här

 

 

Hur kan du bidra till att öka kunskapen om ätstörningar och göra vårt arbete möjligt?

  • Bli medlem om du inte redan är det. Vi har medlemskap både för organisationer och privatpersoner och du kan bli medlem oavsett om du har egna erfarenheter av ätstörningar (som drabbad eller närstående) eller om du bara tycker att det vi gör i föreningen är bra och viktigt.
  • Ge en gåva eller bli månadsgivare.
  • Boka en utbildning via oss. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar. Det är genom ökad kunskap och information som vi skapar förutsättningar för tidig upptäckt och förebyggande insatser – så att färre personer drabbas och redan drabbade kan få tidigt stöd för att bli friska och fria.
  • Vi söker fler företagssamarbeten – läs mer om Pro bono- och sponsorsamarbeten här.

Tack för din hjälp!

Postad 05 november, 2021

Taggar: ,