Novellen utkiksplatsen del 6

del6

Amadeus ser att pappan står och diskar i köksfönstret. Deras blickar möts och pappan kommer ut i hallen för att möta Amadeus. Han kramar om Amadeus, säger  -Oj, vad du är blöt, och menar i samma andetag -Jag blir så ledsen av att se dig frysa.

Amadeus känner att pappan menar det och det gör ont i Amadeus när han först tar emot tallriken med varm mat – gulasch och hembakt bröd – och sedan säger -Jag behöver plugga. Jag äter på rummet.

-Kom Garnet. Hunden följer efter pojken. Pappan ser hur pojken lämnar köket. Pappan lägger märke till den smala figuren under kläderna. Som på ett skelett – en jämförelse han snabbt förtränger. Föräldern vänder huvudet mot diskbänken igen och låter blicken vila på det vita kaklet. Diskborsten börjar åter att skrubba bort det orena på porslinet.

Hunden Garnet är snart färdig med tallriken och en hand lyfter bort den så att den inte ska se för renslickad ut. Handen lyfter sedan en penna ur pennskrinet och börjar göra läxor. Amadeus går naturvetenskaplig linje och övar inför ett prov i biologi. Tv-ljudet hörs genom hans dörr. Amadeus pappa ser på Biggest Loser. Men det gör ingenting för Amadeus är en duktig elev med god studieteknik. När han är färdig med biologin så minns han att han har en matteläxa också. Han börjar med den direkt.

Postad 22 mars, 2014

Taggar: , ,