Novellen utkiksplatsen del 5

del5

Nere vid ICA sitter fortfarande gruppen med ungdomar och dricker energidrycker. Vissa bär dryckesloggan på sina tröjor. Han skulle rekommendera dem att dricka kaffe istället. Det är mer koffein i vanligt kaffe och om de vill hålla sig uppe och vara pigga hela natten så är det att rekommendera. Detta vet han för att han har läst på nästan alla ICAs innehållsförteckningar. Klart att han har läst på baksidan av energidryck också. Ibland finns suget att dricka någonting sött och om man då vet att läsk är helt uteslutet så läser man innehållsförteckningen på allt annat.

Ett duggregn väter asfalten som ligger som en svart ankdamm mellan busshållplatserna A, B, C, D, E, F, G, H. Gatlyktorna här avger ett orange sken och fyller dammen med små glimmande fiskögon. Amadeus gillar verkligen inte att frysa. Det är lättare att känna av hungern då. Å andra sidan är det mer energikrävande att frysa än att vara varm.

Buss 580 är varm och smittar av sig. Han kliver av i Centrum och går den femton minuter långa promenaden till Saturnusringen.

 

Postad 21 mars, 2014

Taggar: , ,