Nino Ramsby om tiden med ätstörningar

Skärmavbild 2015-09-01 kl. 08.03.54

I en intervju av Linus Fremin berättar artisten Nino Ramsby om sin långa väg från att vara Nina till att bli Nino. Han berättar också om sin tid med ätstörningar.

”Jag lärde mig att äta ”nyttigare”, började gå mycket. Det var på ett friskt sätt där i början, men sedan är jag som person en sådan som går hundra procent in i saker så med tiden blev maten en kontrollgrej.”

Till slut hade ätstörningen tagit över hela Ninos liv. Han räknade tvångsmässigt kalorier och var besatt vid att röra på sig. Samtidigt fick han hejarop från en oförstående omgivning.

– Folk såg att jag hade gått ner i vikt och utbrast ”Åh vad hälsosam du ser ut!” när jag i själva verket höll på med livsfarliga grejer. Men jag märkte också att jag ju smalare jag blev, desto mer kodade folk mig som kille. Smalheten gav mig mer av den kropp jag ville ha, en pojkkropp. Det gjorde bara att jag dök ännu djupare in i sjukdomen.

Du kan läsa artikeln i sin helhet här.

Foto: Paul Hansen/DN

Postad 01 september, 2015

Taggar: ,