Gör en insats – bli volontär eller hjälp oss att hitta fler

Nu när det börjar närma sig jul funderar många på hur de kan hjälpa till och bidra till en bättre värld. Givetvis finns det många olika sätt att göra det på. För oss i Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, innebär högtider och ledigheter dock att behoven blir tydligare. Fler personer hör av sig till oss och ber om stöd och samtal.

Frisk & Fri är en ideell organisation och de flesta som är aktiva är volontärer. Tillsammans svarar vi på telefonsamtal, chattar med stödsökande, håller i öppna träffar och stödgrupper, svarar på mejl och ger mentorskap till drabbade och närstående. Men trycket på våra verksamheter är högt. Vi behöver bli fler – för att kunna hjälpa fler.

Om du vill göra något gott i jul föreslår vi därför att du går in och kikar på vilka volontäruppdrag som behövs på en ort nära dig. Ditt engagemang under det kommande året och framåt kan var avgörande för att någon ska ta sina första steg mot ett tillfrisknande. Dessutom erbjuder vi stöd och hjälp även till människor som lever med eller nära någon som är drabbad av en ätstörning.

Vi söker dig som har egna erfarenheter av en ätstörning ­– antingen som drabbad eller som närstående. Du ska ha varit frisk i minst två år – och om du är närstående ska du inte just nu leva med eller nära någon som befinner sig i en aktiv ätstörning.

Och du! Om du redan är aktiv som volontär hos oss – fråga gärna tre andra personer, som du tror skulle passa, om de också skulle vilja engagera sig. Tillsammans är vi starka.

Mer information om volontärskap och olika uppdrag finns här.