Frisk & Fri på Psykologidagen i Uppsala

Uppsala psykologidagen mars 16

Lördagen den 5 mars ställde Frisk & Fri Uppsala ut på Psykologidagen på Blåsens hus i just Uppsala. Psykologidagen är en arbetsmarknadsmässa som hålls varje vår och ett tillfälle för studenter, arbetsgivare och andra yrkesverksamma att mötas och knyta kontakter inför framtiden. Forumet syftar också till att presentera de varierade arbetsmöjligheter som psykologistudier kan leda till. Det har varit en mycket uppskattad mässa som varje år har dragit ca 300 besökare.

Frisk & Fris bord var välbesökt under hela mässan och vi fick prata med studenter, arbetsgivare och representater från andra andra ideella föreningar här i Uppsala. Våra volontärer tog chansen att mingla lite och prata med representanter från Uppsala kommuns vård- och omsorgsenhet, RFSU och landstingets Habilitering, bland andra. Vi tog chansen att berätta om Uppdrag Självkänsla, Aktiv Omtanke och Uppdrag Frisk. Vi till och med sålde en bunt FriBand!

Det mest meningsfulla vi tog med oss var dock de diskussioner vi hade med de modiga personer som kom fram till oss och berättade lite om sig själva, deras väg till friskhet och hur Frisk & Fri har hjälpt dem! Det var väldigt rörande och vi är tacksamma för alla som vågade prata om det med oss.

Vi ser redan fram emot nästa års tillfälle att vara med på Psykologidagen!