Frisk & Fri på BUP:s forskningsdag

IMG_5962

I onsdags gavs Frisk & Fri tillfälle att delta på BUP:s årliga metodik- och forskningsdag på Clarion Hotel i Stockholm. Våra volontärer Linn och Denise tackade med glädje ja till inbjudan vilket innebar att de inte bara fick chansen att träffa många av de psykologer, läkare och sköterskor som arbetar inom BUP i Stockholm, utan också att de fick delta i några av de workshops som arrangerades under dagen.

Efter att ha blivit ombedda att stå upp och vinka till 400 deltagare som en del i introduktionen på dagen så passade tjejerna på att sprida information om föreningens arbete.

-Linn passerade Frisk & Fris kansli på morgonen innan mötet och fyllde en väska med broschyrer som vi sen lade ut på bord precis utanför fikarummet. Vi blev väldigt nöjda när vi såg att nästan allt hade plockats upp av nyfikna deltagare när vi kom och tittade senare på dagen, berättar Denise.

Tjejerna deltog i flera av de workshops som gick igenom resultat från olika forskningsprojekt, hur olika avdelningar inom BUP arbetar med att förbättra samarbetet med varandra och externa partners med mera.

-Det var väldigt intressant att delta i workshops under dagen, berättar Linn. Det gav oss tillfälle att lära oss mer om BUP från ett helt annat perspektiv än vad jag är van vid. Jag hör oftast om BUP:s arbete från närstående och deras erfarenheter av vården så för mig var det fantastiskt att få sätta ett annat ansikte på BUP.

Dagen avslutades med en genomgång av alla forskningsprojekt som nu planeras inom BUP.

-Det var en fantastiskt lärorik dag, berättar Linn, men på slutet av dagen kände man sig nästan yr av all information man fått.