Frisk & Fri medverkar i P4 Stockholm

3348335_1200_675

Under sommaren hör fler av sig till oss i Frisk & Fri. Sommaren en tuff tid, när många exponerar sina kroppar mer.

– Det är fler och fler som vänder sig till oss. Vi ser en ökning kanske framförallt bland män och killar som hör av sig och också att det går lägre ner i åldrarna för båda könen, säger Hanna Kihlander, pressansvarig på föreningen Frisk & Fri.

Under sommaren ser föreningen Frisk & Fri ett extra stort behov att ge stöd till drabbade och anhöriga.

– Många vårdenheter stänger ner under sommaren och då kan man känna sig väldigt ensam både som drabbad och närstående. Så vi har något som vi kallar för Sommarstöd, där vi har utökat ett antal träffar, chatt och telefontider, säger Hanna Kihlander.

– Men vi ser också att det är fler som hör av sig under sommaren, för att sommaren kan vara en tuff tid. Man ska klä av sig, förväntas att man ska vara på stranden, äta glass, grilla och dessutom vara lycklig mitt uppe i allt och är man inte det så är det tufft, man känner sig ensam, säger Hanna Kihlander.

 Vem kan komma till oss?

– Det är för vem som helst, som har en diagnos eller som har haft en diagnos eller misstänker att de kanske skulle kunna få eller att man mår dåligt och har tankar kring mat och sin kropp som inte känns bra, säger Hanna Kihlander, pressansvarig på föreningen Frisk & Fri.

Varannan tisdag under sommaren har Frisk & Fri träffar för anhöriga i Stockholm. På tisdagskvällen är der en öppenträff i föreningens lokal vid Fridhemsplan.

Lyssna på klippet här.