Frisk & Fri i Almedalen

IMG_6666

Just nu befinner sig Frisk & Fris Thor Rutgersson och Elina Johansson på Gotland för att delta i Almedalsveckan. Under veckan deltar Frisk & Fri i tre olika seminarier.

-Tisdag 5 juli kl. 8. (Läs mer här).

Tema: Att träna är bra både för kroppen och själen. Sverige har ett fantastiskt föreningsliv med idrottsföreningar. Men det finns också risker. Träningen kan användas för att dölja ätstörningar och sportandet kan trigga ett livsfarligt beteende. Vad kan idrottsorganisationer göra för att ta sitt ansvar?

-6 juli kl. 10 (Läs mer här).

Tema: Samhällets normer och ideal påverkar ofta synen på vår egen kropp och prestationsförmåga. Pressen på i synnerhet unga människor kan leda till psykisk ohälsa och inte sällan en ätstörning. Vad är en ätstörning? Vem drabbas? Hur blir man fri från den? Vad kan man göra om någon i ens närhet är drabbad?

-6 juli kl. 13:30 (Läs mer här).

Tema: Dagens patienter är väl pålästa och kunniga. De vill och kan ge kunskap till vården och kräver att få vara delaktiga i vårdprocessen. Vilka verktyg kan vi använda för att få in mer kunskap från patienten och skapa en bra vård tillsammans med patienten? Hur går det till i praktiken?