Mentorer

flera-pers

 

Höstens ansökningsperiod är avslutad – alla våra mentorer är nu fullbokade 

Nästa ansökningsperiod öppnar vecka 20, 2021


Vad är en mentor?

Frisk & Fri har idag mentorer för drabbade och för närstående över hela landet, inte bara på de orter där vi har lokalavdelningar. En mentor är en person som tidigare haft en ätstörning och är frisk och fri sedan minst två år tillbaka eller en person som har erfarenhet av att vara närstående. Mentorn fungerar som ett stöd, bollplank och komplement till vård. En mentor kan vara till stöd bland annat genom att lyssna och dela med sig av sina egna erfarenheter på väg mot friskhet.


Till vem riktar sig mentorskapet?

Vi har ett högt tryck på våra mentorer och mentorskap passar bäst för dig som kommit en bra bit på vägen i ditt tillfrisknande. För vissa kanske stöd via chatt, Ätstörningslinjen, Närståendelinjen, stödmejl eller öppna träffar passar bättre.

Mentorskapet är till för dig som

  • vill ha regelbunden kontakt med en och samma person under 5 månader.
  • är över 15 år.
  • är medlem. Är du inte medlem kan du enkelt bli det direkt här på hemsidan, klicka här för att bli medlem. Vi kommer inte att kunna hantera ansökningar från personer som inte betalt sitt medlemskap.
  • av egen vilja vill ansöka om en mentor. Det är viktigt att den som söker mentor själv fyller i formuläret och ger sig godkännande.
  • kommit en bit i din tillfrisknandeprocess, exempelvis för dig som håller på att avsluta din vårdkontakt, har gått i behandling under ett par år och känner att du behöver ytterligare ingångar för att komma vidare i friskhetsprocessen eller till dig som är frisk men inte känner dig helt fri. Har du precis börjat din behandling så bör du lägga fokus på din behandling men kan söka stöd via chatt, telefon eller mejl*.

*Är du närstående går det bra att söka en mentor oavsett var i processen den drabbade befinner sig.


Mentorskapets upplägg

Kontakten med mentorn är tidsbegränsad och pågår under en period av 5 månader.
Mentorskapet kan ske på två sätt.

Mentorskap #1

Du hörs med din mentor 1-2 ggr/vecka, exempelvis via mejl, telefon eller sms.

Mentorskap #2

Du träffar din mentor online via Skype 1 ggr/månad.


Ansökningsperiod

Vi har två ansökningsperioder, en på våren (vecka 20) och en under hösten (vecka 47).


Mer information

För mer information om mentorer, kontakta närmaste lokalavdelning eller samordnare Ellen Abrahamson på ellen.abrahamson@friskfri.se