Debattartikel i SvD Brännpunkt

svd_logo-300×142

För några veckor sedan reagerade många på den omdebatterade Miss Skinny-kampanjen som lanserades av oss i Frisk & Fri. Avsikten med kampanjen var att fokusera på problemet med ätstörningar och stimulera debatt om rådande smalhetsideal. I våras var många upprörda över uppgiften om att modellagenturer letade nya modeller utanför ätstörningskliniker.

Idag har en väldigt viktig debattartikel publicerats i SvD Brännpunkt. Den är undertecknad av 16 personer som på olika sätt arbetar med ätstörningar. Ett utdrag kan ni läsa här:

”Vi stödjer Frisk & Fris arbete med att stimulera den offentliga diskussionen om kroppsideal och motverka marknadsföring av magerhet i reklam, mode och medier. Men detta är inte det enda problemet som behöver åtgärdas. Vi vet i dag att tidiga insatser vid insjuknade leder till minskat lidande och snabbare tillfrisknande. Trots detta är det långa väntetider till behandling och många patienter upplever att de inte får den vård de behöver. Mer resurser och kunskap behövs för att tidigt upptäcka problemen och sätta in adekvata åtgärder.”

Läs hela debattartikeln här.

Postad 30 oktober, 2013

Taggar: , , ,