Caroline filosoferar: Tillsammans kan vi kliva av karusellen

Foto: Frisk & Fri

Att vara källkritisk är viktigt, det vet vi. Men ibland tror jag vi glömmer hur pass viktigt. Hur vi påverkas av ALLT vi ser, från smått till stort. Från en bild på Instagram till reklamen på tv:n till affischen på busshållplatsen. Jag skulle säga att vi är offer för att ständigt matas med att inte duga. Reklam går nämligen ut på just det. Att du inte duger som du är, utan du behöver köpa den där tröjan, klättra i karriären, gå ner i vikt snabbast möjliga för att vara bra nog. För det är ju faktiskt så – inget säljs om vi skulle vara helt nöjd med hur vi är och vad vi redan har.

När jag första gången fick höra någon prata kring reklam på det viset var det som en ögonöppnare för mig. Det var också till stor hjälp för mig när jag tyckte att jag inte var bra nog, var kritisk till mitt utseende och mig själv- att då påminna mig om att det inte är så konstiga känslor och tankar med tanke på att vi matas med detta dagligen. Vi MÅSTE bli matade att vi behöver annat och inte duger som vi är för att hela den här karusellen ska gå runt.

Men om vi tillsammans kliver av karusellen så kanske vi kan skapa stordåd!

 


Nu under sommaren kommer vi att publicera ett par inlägg där Caroline, verksamhetsledare i Frisk & Fri Gävleborg, Felicia, volontär i Frisk & Fri Malmö, Emma, volontär i Frisk & Fri Göteborg, Thor, pressansvarig och Maja, digital kommunikatör samt verksamhetsledare i Frisk & Fri Norrköping/Linköping filosoferar. Texter som är lite mer personligt skrivna utifrån egna erfarenheter av ätstörningar, friskhet, livet, normer och ideal.