Ätstörningar på gym

norrbottenskuriren

Frisk & Fri Luleås Jenny Larsson har skrivit en debattartikel i Norrbottenskuriren om ätstörningar på gym.

”Det var inte längesedan läste jag att samtliga Luleås träningsanläggningar nu är anslutna till det nationella nätverket mot dopning.

”Som kommunalråd är jag mycket stolt över att det här arbetet kallas för Luleåmodellen”, säger Yvonne Stålnacke (S).

Det är mycket glädjande att det tas krafttag mot detta och kommunalrådet är med allt rätt stolt.

Dock reflekterade jag över en sak när jag läste artikeln. Jag undrar hur många av dessa gym som har en handlingsplan att använda sig av vid misstanke om ätstörningar hos sina medlemmar? Hur många av gymmen arbetar medvetet med/mot detta? Detta är också något viktigt att arbeta med och varför skulle inte Luleå Kommun kunna bestämma sig för att arbeta mer medvetet med detta?”

Läs hela Jennys debattartikel här.

 

 

 

Postad 07 februari, 2014

Taggar: , , ,