Är du mamma till ett barn som numera är frisk?

Lila

Frilansjournalisten Ana efterlyser en mamma till ett barn som blivit frisk från sin ätstörning som kan berätta om vad som hände och hur tillfrisknandet gick till.

Hon söker en förälder till ett barn som fick ätstörningen tidigt, i början av tonåren (eller ännu tidigare). Det är en kortare intervju, som går bra att göra per telefon, och det är okej att vara anonym. Artikeln är tänkt för tidningen Mama och den handlar om när ”vanligt” matkrångel (som mindre barn ofta har), faktiskt visar sig vara en ätstörning. Det spelar ingen roll vilken sorts ätstörning det handlade om, det viktiga är bara att barnet fick ätstörningen i tweenie-åldern, alltså någonstans mellan 8 och 14 år gammalt – och att barnet kanske krånglade med mat även innan dess. Det vore också bra ifall barnet i dag inte är äldre än 20 år.

Det är viktigt att uppmärksamma ätstörningar och kanske få andra föräldrar att reagera i tid, så det vore fint om någon mamma kunde tänka sig att ställa upp.

Om du vill ställa upp på intervjun, som görs per telefon – senast tisdag den 2 september – får du självklart läsa och godkänna texten innan publicering, även om det är en anonym intervju. Kontakta gärna Ana på ana@udovic.se eller ring/smsa 0708929971. Stort tack på förhand.

Postad 28 augusti, 2014

Taggar: , , ,