Vi söker en ekonomiansvarig

FriskFri_WebbSlider

Vill du använda din ekonomiska yrkeserfarenhet för att se människor växa och utvecklas? Är du en person som brinner för att främja social och ekonomisk hållbarhet – och transparens? Vi erbjuder dig möjligheten att ta över det operativa ansvaret för föreningens ekonomi på rikskansliet och i lokalavdelningarna, i ett öppet och dynamiskt arbetsklimat. I avstämning med verksamhetsansvarig analyserar du kontinuerligt det nuvarande ekonomiska läget och ser över tillhörande processer, inklusive programvaror. Genom denna granskning samt förbättringsförslag ser du till att föreningens ekonomi utvecklas åt rätt håll. Du ansvarar för att verksamhetsansvarig och i förlängningen riksstyrelse och föreningens lokalavdelningar får det underlag som krävs för att kunna fatta väl underbyggda beslut, rörande föreningens ekonomi och tillhörande investeringar.

Om Frisk & Fri

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar, är en rikstäckande ideell organisation som funnits i mer än trettio år. Föreningen verkar för ett samhälle utan ätstörningar, där alla är fria att vara sig själva.

Riksföreningens verksamhet utgår från tre områden: stödja drabbade av ätstörningar och deras närstående, arbeta förebyggande mot ätstörningar och psykisk ohälsa och verka för bättre vård inom ätstörningsområdet. Ekonomin sköts centralt på rikskansliet i enlighet med föreningens verksamhetsplan samt kraven från FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd och Svenska Insamlingskontroll.

Om uppdraget

Som ekonomiansvarig ansvarar du för följande uppgifter:
– sköta föreningens bankkonto
– löpande bokföring av verifikationer
– hantering av löner och arvoden samt skattedeklaration
– fakturering (utbildningar, föreläsningar, och så vidare)
– leverantörsutbetalningar
– budgetering, budgetuppföljning samt rapportering om budget, avvikelse, prognos, analys och likviditet
– ekonomiskt underlag för samtliga ansökningar samt återrapportering/redovisning
– ekonomiskt underlag för föreningens lokalavdelningar (utfall, budget)
-rapporter till myndigheter, stiftelser fonder och andra organisationer
-ekonomisk redovisning för Svensk Insamlingskontroll och FRII
– bokslut/årsredovisning

Erfarenheter, färdigheter och meriter

Vi söker dig som kan ta eget ansvar samtidigt som du är samarbetsinriktad. Du har redan tidigare ansvarat för ekonomin i en ideell förening och är lyhörd för behoven som uppstår i en verksamhet som drivs av deltidsanställda, ideella krafter och arvoderade insatser. Du älskar att tydliggöra och vidareutveckla administrativa rutiner och har ett digitalt tankessätt. För att lyckas i rollen som ekonomiansvarig är du strukturerad, flexibel och har en stor analytisk förmåga.

Vi förväntar oss att du har följande erfarenheter, färdigheter eller meriter:
– flerårig yrkeserfarenhet som ekonomiansvarig eller motsvarande
– yrkeserfarenhet av ideella föreningar med 90-konto
– vana av att arbeta med Visma och Hogia
– vana av att sköta projektredovisning

Det är en fördel om du har:
– akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande

Vi strävar efter en arbetsplats med ska spegla olika bakgrunder, åldrar och kön. Just nu är vi flest kvinnor med inomnordisk bakgrund som arbetar här, därför vill vi särskilt uppmuntra andra att söka.

Villkor

Tjänsten är på 60 % och en tillsvidareanställning via Riksföreningen, med start snarast och med en provtid på sex månader.

Ansökan

Ansökan skickas till ansokan@friskfri.se senast 2018-08-31. Märk ansökan ”Ekonomiansvarig”. Har du frågor, kontakta verksamhetsansvarig, Stefanie Nold, på stefanie.nold@friskfri.se.

Varmt välkommen med din ansökan

Postad 16 juli, 2018

Taggar: , ,